In de eerste week van de Zomervakantie starten 2 cursussen: voor ouders van 0-12 jarigen en voor ouders van tieners; op dezelfde tijd en dag en dezelfde locatie met kinderopvang, als dat nodig is.

Aanvullende informatie kunt u vinden op: www.positiefopvoeden.nl of www.amsterdam.nl/okc

Ouders kunnen zich inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de weken voor de cursus worden ouders gebeld door een van de cursusleiders.

Er wordt of telefonisch een kennismakingsgesprek gevoerd of er wordt een afspraak gemaakt.

Tijdens dat gesprek worden ouders geïnformeerd over de cursus, wordt besproken of ze kinderopvang nodig hebben,

wordt gekeken welke belemmeringen er zouden kunnen zijn om niet alle bijeenkomsten te volgen. En daar worden in samenspraak zoveel mogelijk oplossingen voor gezocht.

Ouders wordt gevraagd om een aantal vragenlijsten in te vullen, om zo hun startsituatie in kaart te brengen. Na afloop van de cursus doen ze dat weer.

Zij kunnen dan zelf zien of er iets veranderd is in hun situatie. Het gaat er altijd om dat ouders het gevoel en het inzicht  (terug)krijgen, dat zij zelf de mogelijkheden hebben hun situatie/problemen te kunnen veranderen.

Bijzonder bij de zomercursus: De cursus heeft 4 bijeenkomsten, in dit geval achterelkaar in 1 week.

Er worden apart afspraken gemaakt over de telefonische sessies en de afsluitende groepsbijeenkomst.

 

 

Voor de data klik hier

Klik op onderstaande afbeeldingen voor informatie over internet gebruik
 
 
mediaopvoeding
Op deze site geven deskundigen antwoord op al uw vragen
over kinderen en media.
 

 Speciaal onderwijs op internet

 

meldknop
Meldknop.nl is een initiatief van Digibewust en wordt
ondersteund door de politie.
Let op: het doen van valse aangifte bij de politie is strafbaar.

 

Brochure Politie (met KC de kinderconsument)

Lkkr slm & sfe intrnttn gsmn!

 seks en internet

 

home foto left

Help wanted: informatie over misbruik op internet

Ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaarkunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij het Ouder- en Kindcentrum (OKC). Bij het OKC vind je onder andere opvoedadviseurs, diëtisten en jeugdgezondheidszorg.In het najaar van 2012 opent in het Community College Noord het Jongeren Informatie Punt (JIP) van Noord.

 
OKC-medewerkers zijn onder andere aanwezig bij ouderavonden voor de brugklas en op themabijeenkomsten op school. Ze hebben ook spreekuren.
 

Het OKC geeft ook trainingen en workshops. Er zijn trainingen voor ouders en verzorgers, maar ook voor leerlingen. Een overzicht van de trainingen voor ouders staat op www.amsterdam.nl/okc/noord De trainingen voor leerlingen vinden op school plaats. Voorbeelden zijn Agressieregulatie (ART), Faalangstreductie (FAT) en Sociale vaardigheden (SoVa). Informatie gaat via de school.

 

Het Jongeren Informatie Punt (JIP) is een nieuwe dienst van het OKC speciaal voor jongeren. Het is een plaats waar jongeren informatie en advies kunnen krijgen over onderwerpen als werk, geld, seksualiteit en huisvesting.

 

Er zijn meer dan 20 OKC's in Amsterdam, waarvan 4 in Noord. De diensten van het OKC zijn gratis.

 
 
Binnenkort  start de cursus Positief Opvoeden voor ouders van tieners.
 
De cursus is kosteloos, bewezen effectief en wordt geleid door geaccrediteerde cursusleiders. Het resultaat van de cursus is dat ouders minder negatieve opvoedstijlen hanteren, minder psychische klachten hebben en dat er minder onenigheid is tussen ouders. De gedragsproblemen bij de kinderen nemen ook significant af. Ouders geven aan dat het gedrag van hun kind aanzienlijk is verbeterd na het volgen van een Triple P interventie.(monitor Triple P Stadsregio Amsterdam 2011). Ouders met kinderen van 11 tot 17 jaar kunnen informatie krijgen en/of zich inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 020-7670059 of 020- 5555811. 
De cursus is geschikt voor alle ouders met tieners die redelijk Nederlands spreken. Kijk voor data op de agenda van de site (homepage).
 
Triple P trainingen 
De Tienercursus Positief Opvoeden volgens de methode Triple P helpt oorzaken van gedragsproblemen van tieners te herkennen en leert je hoe je gewenst gedrag bij tieners kunt stimuleren. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die voor dezelfde, soms moeilijke, taak staan als jij.
Kijk voor trainingsdata in de agenda van de site (homepage).

Informatie Ouder Kind Adviseur (OKA)

Folder: de ouder-en kindadviseur op school

                                            oka

 Soms is er iets waar je thuis niet over kan of wil praten. En ook niet met vrienden of met je mentor op school. Terwijl je eigenlijk wilt dat het probleem opgelost wordt. In dat geval kan je misschien eens gaan praten met een ouder- en kindadviseur bij jou op school.

Vragen… over thuis, school,pesten, drugs, alcohol of seks

De ouder- en kindadviseur luistert naar je en denkt met jou mee over oplossingen. Alles wat jij vertelt wordt vertrouwelijk behandeld; er wordt geen informatie doorgegeven. Soms is een enkel gesprek of telefoontje al genoeg. Maar soms is de situatie ingewikkelder. In dat geval maak je samen met de ouder- en kindadviseur een plan. Als jullie het nodig vinden, vragen jullie er nog andere specialisten bij om te helpen. 

 Contact                                      oka2

 

Ik ben Claudia Lahaije, de ouder- en kindadviseur  van de Rosa school. Je  kan mij op zoeken in de Decaan kamer ( tussen lokaal 8 en  9) op dinsdag t/m vrijdag. Klop even als de deur dicht is. Mijn emailadres is   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en mijn tel.nr : 06-54693741

Wil je liever niet via school? Ga dan naar een ouder- en kindcentrum in jouw buurt en vraag daar om een afspraak met een adviseur. Als je op Google ‘ouder- en kindcentrum Amsterdam’ zoekt, vind je de adressen in de hele stad.

Dus heb je vragen of problemen, vergeet dan niet dat een ouder- en kindadviseur je kan helpen.  

Zo sta je er niet alleen voor

 

Subcategorieën