scannen00171

Op het Rosa Beroepscollege wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een 5e schooljaar. In dit 5e jaar worden de leerlingen opgeleid voor de opleiding: ''Helpende Zorg en Welzijn.''

Dit 5e schooljaar stelt de leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg van de Rosa in de gelegenheid om hun MBO diploma niveau 2 in een jaar te behalen.

In dit jaar vindt er een samenwerking plaats tussen het MBO en het Rosa Beroepscollege. Waarbij de leerlingen dan lessen krijgen van zowel VMBO docenten als van MBO docenten.

Het volgen van een 5e leerjaar biedt de leerling voordelen, zo blijft de leerling vertrouwd in zijn eigen omgeving en wordt er gewerkt om de overgang naar het MBO zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook binnen het team van de Rosa krijgt de leerling de veiligheid om zich te ontwikkelen tot een stevige MBO leerling.

Binnen het VM2 wordt er aandacht besteed en gewerkt aan de beroepsmatige competenties en de persoonlijke competenties waarbij bewustwording, planning en verantwoordelijkheidsgevoel de meest belangrijke competenties zijn binnen ons onderwijs op de Rosa.

In dit schooljaar wordt er met de juiste zorg aandacht besteed aan de vakken rekenen, de Nederlandse taal en de Engelse taal. Daarnaast de vakspecifieke trainingen, workshops en allerlei andere activiteiten.

De leerlingen lopen stage binnen het gebied van Zorg en Welzijn. Op de door hen zelf gekozen stageplaats lopen zij stage gedurende het hele schooljaar.

De docenten van de Rosa zien het als een uitdaging om na 4 jaar VMBO in het 5e jaar verder te werken. Ze kunnen op deze manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze MBO leerlingen naar studiebewuste studenten.

Denice van der Stelt docent Rosa Beroepscollege.

Wat vinden de leerlingen?

(klik op een foto)

scannen0021scannen0023